7 de enero de 2013

Joves Socialistes pronostica un any 2013 marcat per l’èxode juvenilJoves Socialistes del País Valencià (JSPV) resumeix l’any 2012 com “el pitjor” per als joves valencians, marcat per l’atur, l’atac a l’Educació pública i criminalització de les protestes estudiantils

José Muñoz, Secretari General de Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha fet hui balanç de la situació en la qual es troben la majoria de joves valencians, pocs dies després del tancament del 2012 i entrada en el nou any. Resumidament, Muñoz ha qualificat l’any 2012 com “el pitjor que ens ha tocat viure com a joves”, marcat per l’atur i les retallades contra l’ensenyament públic.

Muñoz s’ha dirigit en primer lloc als milers de joves que segueixen sense trobar una ocupació, més del 50% segons les últimes dades de l’atur. Per això ha demanat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que pose urgentment en marxa “un Pla d’Ocupació juvenil específic, pactat amb els agents socials i el Consell de la Joventut” i deixe “d’aplaudir la precarietat”, quan diu que s’ha creat ocupació per a joves. A més a més, Muñoz ha afirmat que “no ens anirà tan bé quan els joves només pensen a emigrar”.

D’altra banda, el líder de l’organització juvenil ha subratllat que Joves Socialistes “seguirem lluitant, al carrer i a aules, contra les retallades i contrarreformes de la dreta”, referint-se a la reducció de beques a l’estudi, Erasmus, menjador o transport de la Generalitat, així com a la pujada de taxes universitàries, els barracons o la contrarreforma educativa del ministre Wert, “mesures ideològiques que només pretenen desmantellar, privatitzar i desprestigiar el nostre sistema públic d’ensenyament i la nostra llengua pròpia”, ha denunciat.

Finalment, José Muñoz ha recordat que són els poders públics qui “tenen la responsabilitat de frenar l’èxode de joves a l’estranger”, ja que considera que, sobretot en època de crisi, “és de primer de carrera que s’han d’enfortir els serveis públics i oferir totes les oportunitats a les i els joves”. En lloc d’això, Muñoz ha lamentat l’actitud d’un PP “cec i sord”, l’única resposta del qual està sent “la repressió violenta i criminalització de les protestes”, unes protestes multitudinàries que van a seguir marcant l’agenda del nou any que comença.

0 comentarios :

Publicar un comentario

No serán admitidos comentarios ofensivos. Puedes opinar con libertad, pero sin faltar al respeto.