25 de septiembre de 2012

Joves Socialistes del País Valencià denuncia a la Generalitat la reducció d’un 70% el pressupost de prevenció d’incendis.


Aquest ha estat un dels estius més càlids dels darrers anys, i les conseqüències més greus perduraran en la memòria. Al País Valencià, amb els incendis d’Andilla i Cortes de Pallars es van perdre més de 48.000 hectàrees de bosc, amb el viscut a La Torre de les Maçanes han estat més de 1.000 les hectàrees cremades, i recentment hem de lamentar les 5.500 a Chulilla que, juntament amb les víctimes que han mort en la seua extinció, constitueixen un dels panorames més amargs dels últims temps.

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) han fet balanç d’aquest panorama, en primer lloc, dient que “els incendis s’apaguen a l’hivern”. Recorda l’organització juvenil, que “la retallada d’efectius contra incendis s’ha fet evident cada segon que els incendis s’han anant expandint, propiciant el descontrol dels focs amb milers i milers d’hectàrees transformades en cendres”, afirma el responsable de Medi Ambient, Rubén Gomar.

A més a més, Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) denuncien la reducció del govern de la Generalitat Valenciana fins un un 70% de l’aportació destinada a la prevenció d’incendis des del 2008 a 2012, la qual cosa, assenyalen, “posa de manifest la manca de sensibilitat de la Generalitat envers el nostre patrimoni natural”. A banda, consideren “sospitosa”, la recent reforma de la Llei Forestal valenciana, que obri la porta a poder construir sobre terreny cremat.


Per als joves socialistes, “les sistèmiques retallades en prevenció i extinció d’incendis suposen un dels atacs més greus a la societat i al nostre país”. És per això que veuen “necessari un canvi en les polítiques del Consell”, perquè valoren “incoherent que l’assignació pressupostada  a la prevenció i extinció d’incendis forestals es trobe enormement distant a la dedicada a grans esdeveniments”.

0 comentarios :

Publicar un comentario

No serán admitidos comentarios ofensivos. Puedes opinar con libertad, pero sin faltar al respeto.