11 de abril de 2010

Salvem el Cabanyal


Com haveu pogut veure i lleguir als mitjans de comunicació, el passat 6 d’abril, l’Ajuntament de València va decidir començar l’enderroc de les cases al barri mariner del Cabanyal. Nombrosos veïns, juntamente amb la Plataforma Salvem el Cabanyal, varen eixir al carrer per a protestar per l’enderroc de 5 cases davant la policia local i nacional, que va respondre amb violència. La jornada va acavar amb 2 detinguts.

Al dia següent no van haver enderrocs, però els veïns es varen quedar a l’aguait. Mentrestant, la Plataforma Salvem el Cabanyal va continuar treballant als tribunals defenent les cases del barri.

Mijançant la web de la Plataforma i les xarxes socials, es va convocar a tots el veïns i amics del barri per al dia 8 d’abril al carrer San Pere per a realitzar un recorregut pel barri, i en el cas de trobar alguna activitat de l’empresa SECOMSA (empresa encarregada de l’enderroc), o una altra qualsevol, realitzar algun tipus d’activitat de resposta.

El que no s’esperaven era la violència de la Policia Local i Nacional, que varen arremetre contra els manifestants, inclos quan estos estaven sentats a terra. El dia va acabar amb diversos ferits i detinguts.
Encara no sabem com acabarà aquest infern que estan vivint els veïns, però des de Joves Socialistes de Paterna volem mostrar tot el nostre suport i ajuda a aquest barri, que dia a dia lluita per mantenir el que és seu.

SALVEM EL CABANYAL – NO A L’ENDERROC

http://www.youtube.com/watch?v=UaVMlc3LL3U&feature=player_embedded#

Anahi Monserrat Olmo
Sec. Cultura, sports i oci

5 comentarios :

 1. Relamente triste que la policia actue asi, y que despues de tantos años luchando, movilizando e implicando a miles de personas, al final lo esten tirando abajo...

  ResponderEliminar
 2. Muy triste lo que esta haciendo Rita con el Cabanyal, y vergonzosa la actuación policial.

  ResponderEliminar
 3. Si todo muy triste, pero la plicia nacional de Peralta dió de lo lindo...
  El PP no puede salirse de rositas de ésta situación que ha creado.
  Pero el delegado del gobierno del PSOE, se ha cubierto de gloria...debe pedir disculpas y no decir que no han habido ni ataques ni heridos.
  ALCESAR LO QUE ES DEL CESAR...

  ResponderEliminar
 4. Buenas a todos!!!

  Es vergonzoso ver como Rita Barberá en sus ansias de especular quiere destruir un barrio como es el Cabanyal...Es evidente su afán de construir el segundo Benidorn en Valencia y espero que finalmente la justicia se pronuncie e impida las locuras de dicho personaje...

  En cuanto a la actuación del delegado del gobierno cierto es que es reprochable y nos debe una explicación a los valencianos y valencianas...

  ResponderEliminar
 5. Bueno, la justicia ya se ha pronunciado unas cuantas veces, pero claro, como no ha sido conforme opináis vosotros, pues no vale...

  ResponderEliminar

No serán admitidos comentarios ofensivos. Puedes opinar con libertad, pero sin faltar al respeto.