18 de febrero de 2008

Quatre anys de gestió de Zapatero,sense fallar als joves (4/6)

Arriba el moment de fer balanç, s’aproximen les eleccions generals, i no podem oblidar els quatre anys de gestió de José Luis Rodríguez Zapatero. Ha sigut una legislatura de creixement per als jovens del nostre país, açi us recopilem alguns dels temes més destacats. Semanalment anirem incorporant fins a 6 punts importants del balanç que s’ha aconseguit durant esta legislatura, i veurem com no ens ha fallat.

4-PAU I COOPERACIÓ INTERNACIONAL


• Tal i com va prometre, la primera medida del Gobern de Zapatero va ser retirar les tropes d’ Irak.

Durant la primera meitat de l’ any 2003 els veïns de Paterna es movilitzaren com mai ho havien fet fins ara per aturar una guerra injusta, il•legal i plena de mentides, com s’ha demostrat posteriorment. Uns mai s’uniren a la lluita, altres ja l’han oblidat, pero encara quedem molts que ni oblidem ni perdonem i que demanem justicia contra els que van portar al nostre país a la guerra del petroli. Existiesen associacions que lluiten per a encarcelar als culpables (www.juicioaaznar.net) i uns altres que sense formar part de ninguna associació només demanem justicia.


• S’ ha aprovat l’ Estatut del Cooperant.

L’estatut del cooperant, per al que no el conega, s’ha creat per a donar una asistencia médica als paisos on van el cooperants, que a España ja estan a la Seguretat Social, sense tindre que anar a un sistema privat més car. S’ha creat per a facilitar la reincersió laboral dels cooperants, més ajudes juridiques, a tindre totes les necessitas cobertes mentres desenpenyen la seua tasca, i el veure a acatar les lleis del país de destí.

A Paterna existiesen moltes ONG com “Sahara Lliure”, “Acció social Lacambra”, etc.

Trobarà el llistat d’asociacions de Paterna a la Web: http://www.paterna.biz/AsociacionesPaterna.htm

• S’ ha incrementat el presupost per a la Cooperació Internacional fins a arribar al
0,5% del PIB, amb la vista possada en arribar fins al 0,7%.


La Secretaria d’ Estat de Cooperació Internacional, Leire Pajín (Diputada del PSOE per Alacant desde 2000) a sigut la que a fet posible l’increment del presupost fins a un 0’5% i es preten que continue pujant fins a un 0’7%, situant a Espanya com un dels paisos que més diners inverteix en ajuda humanitaria.

Perque hem aumentat un 720% la despesa en integració d’immigrants.

Perque al 2007 la cooperació espanyola va destinar un milió d’euros per a l’investigació de la vacuna contra la SIDA.

Perque les polítiques espanyoles a favor de les minories es troben entre les més modernes de la UE.

Perque el gobern, juntament amb tots els partits polítics han firmat un “Pacto de estado contra la pobreza”, impulsat per la CONGDE (Coordinadora de ONG para el desarrollo de España).

Perque s’ha aprobat, al “Consejo Interterritorial de Salud”, a proposta del Ministeri de Sanitat, la creació d’ unitats, centres i servicis de referencia per al tractament del procés transexualizador.

Si vols coneixer més informació sobre moviments socials i ONG’s pots visitar les webs:
http://www.psoe.es/ambito/ongymovsoc/docs/index.do?action=List&apt=18262 (Pagina del PSOE de Secretaria de Moviments Socials i relacions amb les ONG
http://www.mtas.es/ (Ministeri de treball i afers socials)
http://www.coordinadoraongd.org/ (“Coordinadora ONG para el desarrollo”)

Com venim fent des que inaugurem el blog, totes les setmanes us proposem una enquesta basada amb els articles que publiquem i les notícies que redactem des de Joves Socialistes de Paterna, aquesta setmana aquest és el resultat.
0 comentarios :

Publicar un comentario

No serán admitidos comentarios ofensivos. Puedes opinar con libertad, pero sin faltar al respeto.